Nationellt prov och Idol

Imorse var det dags för nationellt prov i matematik B. Som jag har längtat! Eller ja.. Nej.. Eller jo, det har jag faktiskt gjort. Jag har börjat gilla matte. (vad har hänt?!)

När jag började mattekursen så trodde jag att jag var den enda som inte skulle kunna någonting från början. Jag trodde att alla de andra redan hade ett hum om vad matte B handlade om, men att de kanske haft otur och fått IG, eller nåt. Men det visade sig att det absolut inte var så! För det första är det sån härlig blandning i klassen – åldrarna varierar allt från 18 år till 45-50. Det är trevlig och skön stämning i klassrummet. Och så måste jag säga att Gunilla är världens härligaste och roligaste kvinna! Även fast jag bara bytt några enstaka ord med henne så vet jag att hon är rättfram och skrattar åt det mesta. Och det är så skönt att hon kan slänga ur sig ”Men hörru, nu fattar jag inte ett skit!” i klassrummet. Man känner sig inte lika dum då.

Och så har jag världens bästa mattelärare! Mats Fröjd, halleluja! Hur många mattelärare har jag haft under åren och vad har de andra varit utbildade till? Inte mattelärare i alla fall. En eloge till Mats!

 

Jaha, så här blir det jämt! Jag spårar alltid ur och börjar skriva om saker jag inte skulle skriva om.

Det jag egentligen skulle skriva om var att jag har haft nationellt prov idag, 8-12. Jag satt till 11.10, sen höll jag på att kissa på mig. Inte så smart av mig att dricka en halvliter vatten INNAN provet. Nej.

Jag trodde verkligen att det skulle gå bra och hoppades kunna skrapa ihop tillräckligt med VG-poäng för att få VG på provet, men jag tror inte att det blev så. Jag har tränat och gjort gamla nationella prov och övningsblad och massa sånt, och jag har fått alla rätt på alla hemprov så jag såg verkligen fram emot det här provet och att få visa vad jag kan! Men jag blir ju så jävla nervös när det är prov. Prrooooov… (med spökröst) ekar i mitt huvud.

 

Blir jag inte godkänd på provet så blir jag riktigt ledsen. För jag vet att jag kan! Egentligen. Det mesta. Och jag vill lära mig mer, mer, mer! Men grejen med mig är att de uppgifter som handlar om x och y och förenkla och ”lös ekvationen”, såna grejer är jag grym på, de löser jag på 3 röda! Men när det kommer såna där jävla ”Kalle och Anna ska baka bullar. De har si och så mycket mjöl och smör och blablabla, HUR många bullar räcker 14 ton mjöl till?” HATAR såna uppgifter. Hjärnan låser sig på mig. Jag vet varken ut eller in, det blir för mycket bara. Och oftast är det såna uppgifter man kan få lite mer poäng för. SKIT! Jag måste lära mig det. Logiskt tänkande, logiskt tänkande… (eller..?)

 

Nej, nu lämnar jag det. Ikväll då? Ja, mamma skulle hämta upp oss på väg hem från jobbet. Hon slutade 15 och klockan är nu 15.40 så jag tror att hon har glömt bort oss (ska nog ringa demensboendet ändå….). Vi ska droppa av en förtidsjulklapp som vi vet att de kommer ha nytta av. Sen åker vi hem och tittar på Idol. Och NEJ, jag hatar inte Olle-fans, absolut inte. Måååånga av mina vänner är Ollefans, men JAG är Jays största fan. Och jag ska sluta skriva grejer om Idol, för jag får bara skit tillbaka. Nej, inte bara, kanske 1% skit, men den procenten är den som etsar sig fast. Jag tycker inte att man behöver säga till någon att man är töntig för att man hejar på en person i Idol. Eller..?

Nej, vissa människor visar sitt rätta jag när de blir arga och vill ha rätt. Själv vill jag inte svara på en mil långa utlägg om människors personliga favorit i Idol och personliga påhopp och kränkningar. Det känns så fjantigt och omoget på något sätt.

 

Nej, inlägget började glatt och ska avslutas glatt! Rösta på Jay ikväll! Heja heja heja!

 


Verkligheten

Ja, jag känner att jag vilseledde er lite i förra inlägget. Vem försöker jag lura egentligen? Har vi det verkligen så där fint och mysigt och juligt? Njaaae..

Alltså, vardagsrummet svämmar över av julklappspapper, snören, julklappar, kartonger, KLÄDER, och skit (alltså inte bajs-skit, utan vanligt dåligt negativt skräp-skit).

 

Köket ser också ut som fan själv. Jag har bildbevis! Och det tänker jag dela med mig av. Såhär fint bor vi i vår lilla svinstia!

(nånstans där under ska det finnas ett bord...)

 

Men vafan, det blir ju så när man pluggar och pluggar och inte har tid att varken städa, diska, handla eller äta. Eller jo, äta kan man göra medan man pluggar.

Jag då? Ser jag lika illa ut som svinstian? Svar: Ja. Jag går runt i mjukiskläder och inga strumpor. Fett hår har jag också. Det p.g.a. att jag inte hinner duscha. Vad mer har jag? Smink från igår (=svarta ringar runt ögonen) och livlös hy.

 

MEN igår fick (TOG!) jag en ledig stund och vad tror ni att jag gjorde? Städade, diskade, duschade? NEJ, jag fixade min kära sambos tånaglar! Och mina egna naglar när jag ändå var igång.

P.S. Hon fick en döskalle-fot och en tjej-fot. D.S.

(mina naglar)

 

(Emmas fotingar)

 

 

Så, nu vet ni att om ni ska komma hem till oss så meddela det en vecka i förväg så att vi hinner städa, diska, tvätta och duscha!


RSS 2.0