Julpynt - Tvång eller val?

Gud vad olika man är ändå. Om t.ex. saker som det jag skrev om i det senaste inlägget om min vita (gudomligt vackra!) fågelbur.

Jag har fått dille på julklappspapper. På många sätt är jag väldigt lik min mamma, och där är ett av intressena jag ärvt av henne. Julklappspapper. Eller inslagningspappar över huvud taget! Jag älskar att både köpa nya fina papper och slå in paket.

Jag blir så fascinerad av de som tävlar i presentinslagning! Gud vad häftigt. Och ofta är det stilrena snygga paket med papper och snören som passar ihop. Och INTE (det värsta jag vet!) såna där fula God-Jul-klisterlappar som man sätter på paketen. Hua! Nej, en egengjord liten lapp som man antingen klistrar på eller hänger i ett litet snöre, ska det vara.

Just på den punkten ser man att jag och min kära sambo är väldigt olika MEN det som vi har gemensamt är att vi båda ärvt det av våra mammor. Min mamma, som jag sa, äger huuuuur många olika rullar papper som helst och gör alltid så fina paket att man knappt vill öppna dem!

Emma är lite mer som sin mamma (tror jag)  – ett papper är ett papper och enda anledningen till att jag slår in julklappar är för att det är en nödvändighet, alltså inget roligt alls.

Som jag sa så gillar jag stilrena enkla papper och inslagningar utan en massa krimskrams och skit. Och OM det mot all förmodan ska vara krimskrams så ska det vara snyggt gjort och inte något man bara slänger dit ”bara för att”.

 

Men det var absolut inte detta jag skulle prata om idag. Nej, jag skulle prata om julpynt. Just ja, så var det. Exakt samma sak där: mamma och jag gillar vitt. Enkelt, snygg och stilrent. Inte för mycket krimskrams heller. Så när vi pyntar så blir det med lite mer sofistikerade saker än med massa tomtar och tjafs överallt. Adventsljusstakar är INTE att tänka. Det är det gräsligaste jag vet. Men stjärnor, däremot, är fint!

Det här året har jag dock varit snäll mot min kära sambo och låtit henne få julpynta i en av boxarna (vita lådor som vi har på väggen och det blev superfint och gulligt!) OCH lagt på en julduk i vardagsrummet. Den är vit i grunden så det är okej ändå. En röd med massa fula tomtar och grejer på hade jag inte pallat. Men den här duken är vit OCH har en massa söta tomtar på sig. Så det funkar väl ändå då.

Jag kan bli jäkligt irriterad på människor som säger typ ”men ska ni inte julpynta?” eller ”varför har ni inte satt upp julgardiner?”. Bara för att 90% av Sveriges befolkning julpyntar ”bara för att det är jul” betyder inte att ALLA måste göra det. Det ska ju för fan passa in också! Passar röda saker med tomtar på, in i vår lägenhet? Svar: Nej. Och det gör det nog inte i många andras hem heller. Och varför rött? Vita grejer kan man väl också julpynta med. Men neej då, då SER inte folk att det är julpynt. Enligt mig så behöver man inte julpynta med varken röda, gröna eller tomtiga saker. Vita saker går alldeles utmärkt!

 

Så ursäkta alla som vi har fått julgrejer av men de ligger i källaren nästa år (också!).

 


Dagens tre kärlekar

Dagens kärlekar: Wasa kanel! GUD så gott! Provade kanelbrödet hos Jannie för första gången, sen var jag fast. MUMS! Och det som är så bra med det är att man inte behöver ha pålägg på det. Smör räcker (eh, bregott såklart. Det borde alla LÄTTA-fjantar lära sig. Bregott är äkta vara. Det och mycket mer kan du lära dig på hälsopedagogiken här i Bollnäs.)

Äh, det där skulle man kunna predika om i dagar, veckor, månader, ÅR!

Och vad är motargumentet? ”Det är ju så håååårt..”.

Eller ”Men asså, det finns vissa människor som inte ens kan ha Bregott i sin kyl för att det fryser!”

Eh ja, om man blandar ihop kyl och frys så kanske det blir så. Så jäkla FJANTIGT så jag vet inte vad.

 

 

Dagens andra kärlek: Lussebullar! Min älskling stod och bakade igår, och eftersom ingen av oss tycker om russin (Arbogadialekt eller Bollnäsdialekt är valfritt) så hade vi pärlsocker på! Gött blev det! Men det är det väl alltid med lussebullar? Gött alltså. Eller nej, inte i januari/februari när man har förätit sig på lussebullar och pepparkakor och julgodis. Men en sak man aldrig tröttnar på, när det gäller julmat, är julskinka! MUMS! Julskinka med senap skulle man ju kunna äta även under sommaren. Eller? Sommarskinka, det vore nåt det!

 

Den tredje kärleken är INTE något ätbart(!). Det är en fantastiskt fin fågelbur/ljuslykta/prydnadsgrej i sliten lantlig stil. Åh, jag är så kär i den! Jag köpte den på Majas Café för någon vecka sen. Och det var kärlek vid första ögonkastet! Men jag måste säga att det var en pärs att köpa den. En motsträvig flickvän gick hack i häl och talade om för mig att ”den passar inte in hos oss! Vi har inte sån där stil i våran lägenhet!”. Med de orden i bakhuvudet tänkte jag till ännu en gång. Nä, vem försöker jag lura? Jag gick med raska steg till kassan och betalade! Hoppsan, nu har jag visst köpt den här… Hur gick det till?

Nej, I will make it work om jag så ska göra om hela lägenheten. Den SKA passa in!

 


Fortplantningsorgan

Hoppedoppsnopp!

Igår hade jag examination i Naturkunskap B i Ovanåker. Det gick väl sådär. Den delen där man skulle redovisa muntligt om en sjukdom gick bra. Men provet då? Nej, det gick nog inte vägen. På pappret fanns tio bilder med olika delar markerade på varje bild, t.ex. blodomlopp, nervsystem och skelett och så skulle man skriva allt man kunde om det.

Hejja! Jag erkänner att jag inte hade pluggat mer än nån timme (precis innan provet), så jag hade inte så stor koll på vad som skulle komma med på provet. Men men, just my luck! Vad står det på en av bilderna? Jo, fortplantningsorgan. Herre Gud, det var ju som att ge provet till en 14åring. Jag blev så jäkla nervös att jag stavade fel på penis! Röd i ansiktet som en tomat blev jag och försökte kväva fnisset som bubblade upp i mig, så att det nästan kom ut genom andra änden av kroppen.

 

Nej du, det är väl bara att plugga på om kukar och sperma till omprovet då. Och för säkerhets skull tar jag med en kylklamp som jag kan lägga på pannan när tomatchocken väller över mig.

 


2 days at Jannies place!

Helgen har sett ut såhär: två UNDERBARA dagar hos Jannie i Falun. Hääna och Sändie kom och hämtade upp mig strax efter klockan 10 på lördag morgon (nej, inte förmiddag!) sen brände vi iväg till fina Faaaalun (uttalas med dialekt!). När vi kom fram stod husmor Jannie och lagade lunch (gullunge!). Så vi åt och sen åkte vi till City Gross checkade läget lite, stort och billigt ställe! Tänkte köpa en julstjärna men när vi kom fram till julavdelningen såg jag att det fanns säkert 30 olika stjärnor att välja mellan. Jisses, med mina beslutsångestgener går inte det! Nej, vi fortsatte. Sandra fyndade blöjor och Hannorna fyndade Lingongrova.

Efter City Gross-visiten sladdade vi vidare i Jannies härliga volvo (med ”You’ve got the sweetest ass in the worldi högtalarna!). Nästa stop blev Willys, där vi handlade tacogrejer (tacos funkar alltid!!).

 

Kvällen bestod av kortspel, tacos, Wild child, Så mycket bättre, Heartbreak hotel, massage (tack Jannie!), pedikyr och maikyr! MYS med andra ord!

Några samtalsämnen bubblade också upp: gynekologer, pruppar (nej, det heter FAN inte pruttar! Mesjävlar.), kroppsbehåring och snoppar. Ja, temat var väldigt utbrett!

Väldigt mysigt sov vi också; Jannie i soffan, Sandra på madrass och Hannorna i sängen. Nu förstår jag hur mycket plats Andreas får i deras säng. Nej då, jag är van. När Hanna slängde upp benet på mig så tog jag tag i det och virade in mig i det! Precis som jag brukar göra med Emmas. Nejdå, inte riktigt så.

 

Söndagen bestod av privata diskussioner och shoooopping! Till Falun vill jag åka och julhandla! Vilka är med mig? Hääänna, jag vet att du inte kan stå emot.

Vid 15-tiden satt vi i bilen på väg hem till lilla Bollnäs igen. So looong, Falun (säger jag med gråten i halsen och vinkar med en vit snusnäsduk).

TACK underbaringar! ♥

Det måste vi göra om. Nästa gång med fler hooomies kanske?  ♥

 


Ole Dole Doff

Hejsan, nu testar vi som tusan! :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0