LCHF-bröd

Ikväll har jag bakat LCHF-bröd efter det HÄR receptet! Dock hade jag varken kesoeller brödkryddor i, men hur fel kan det gå egentligen? :) Det är bara att prova sig fram!

För att göra detta bröd var jag tvungen att offra min stavmixer. Lite tråkigt kanske.. men jag fick ju ett bröd! :D


MAT!

Åh, den här veckan har varit riktigt fattig och dryg. Men idag kunde vi äntligen handla upp oss!Från det här...


till det här!
Idag har vi hunnit med både Lidl, systemet (säger ni systemet eller bolaget?) och Willys! Vi cyklade till Lidl och systemet, sen hem och lämnade cyklarna innan världens snällaste mamma hämtade upp oss så att vi fick storhandla på Willys :)

Vi klarar oss i flera veckor nu! :D

Jag har ju märkt att de som läser min blogg inte är så intresserade av att kommentera, men jag gör ett försök: Sammanlagt handlade vi nog för 1500 idag. Det är det mesta vi storhandlat för sen vi blev tillsammans.  Hur mycket brukar NI handla för när ni storhandlar och hur många personer är ni då? :)

Bugg

Igår fick jag ett riktigt sug efter att bugga (även fast det enda jag buggat är på kurserna)! Det skulle vara så himla kul. Dock vill jag gå om nybörjarkursen och börja om på nytt liksom.

Här är en bild på mig och svärfar när vi dansar (2009)! Dock var det innan buggkursen så det var ju helt fel egentligen, haha..


Torsdag

Min kära sambo tog precis en nap. Och här sitter jag.. Nyss diskat, ska ta en dusch nu och sen gå med soporna och sen kanske en sväng upp till grannen. Så får det bli!

Usch vad deppig jag blir av den här årstiden. Men att man inte gör nånting om dagarna bidrar nog också.

Ett sånt här fint märke fick E på ryggen efter att ha legat på tv-dosan! Haha :)


Snart fredag!

Åh, imorgon är det fredag! ÄNTLIGEN kan man få äta! Gud vad vi ska storhandla. Åh, vad skönt det ska bli att få ha lite mat i kylen igen. Visst är det superdeprimerande att ha ett ekande kylskåp?


Haha, såhär har vårt kylskåp sett ut hela veckan.


Linslus!

Vet inte vem av oss som är mest linslus ;)
Stöpt ljus

Förra veckan smälte vi ju ner ljus och gjorde nya. De blev lite halvbra för vekarna var snea och liksom slingrade sig i ljuset, vilket gjorde att det brann dåligt och släcktes ibland. Nu har vi gjort om det! Jag knöt en enkrona längst ut på veksnöret och la den i "ljusglaset" innan jag hällde i stearinet, och la sen en sked över där jag la övre delen av veken. Typ så :p


Men såhär fint blev det! Vekarna är inte klippta ännu, men det blir ju bra när man fixar det.
Färgen är lite mer lila i verkligheten. Så blev det när vi smälte ner ett ljusrosa, ett mörkbrunt och några vita ljus :)Ny spegel

Åh, äntligen har vi en helkroppsspegel! Till ett bra pris också! 800 kostade den egentligen, men var nedsatt till 300. Den tar vi! Jag köpte den sista. Puuh.
Tisdag!

Godmorgon! Eller go' förmiddag! Idag tänkte jag att jag skulle kliva upp tidigt och träna. Men ellerhur! Usch, jag blir så seg när det är sånt här väder. Och ännu mer seg på morgonen blir man när det inte finns något att gå upp till. Inget jobb, ingen skola, inget barn (?). Haha, jag vill verkligen ha en bebis!

Man har inga måsten och inga ärenden eller så. Då blir det lätt att man sover bort haöva dagen. Usch, det är ju inte så kul det heller.

E vaknade halv nio imorse och pluggade en stund (halvtimme/timme), sen kom hom och la sig igen. Nu sover hon och jag sitter här. Jag har varken tränat eller ätit frukost. Men frukost ska jag strax ordna, så får träningen vänta till senare.Jag bjuder på en fläskig bild från förra veckans träning! De blir som jag la upp förut på "nyckelbenen"  existerade ju inte ens. Men nudå! NU syns de iallafall lite mer.


Sophia gästbloggar!

Heeelllloooo!

Eftersom att Hanna aldrig uppdaterar så har jag, Sophia, valt att göra ett gästinlägg hos henne. Jag vet att de flesta av er inte vet vem jag är men det ska jag berätta så var bara lugna ;)

Jag är Hannas flickväns syster.

 

Så istället för att berätta vad Hanna har gjort idag så väljer jag att berätta vad jag har haft för mig idag; jag och min dotter Vera har träffat min syster Malin idag. Vi tre bestämde oss för att gå och handla en färdiggrillad kyckling så vi kunde få lite lunch. När vi väl kommer hem med kycklingen så visar det sig att kycklingen har hela halsen kvar med fjädrar och grejer! Men inte nog med det så märker Malin att det sitter lite klor kvar på kycklingen :S USCH säger jag bara, det var hemskt att se :(

Insåg då att jag inte tycker om ICA som vi har i vår stad (Arboga) då jag handlat där förut och fått dåligt kött ett flertal gånger :/

Med detta så tackar jag för mig och hoppas att alla får en bra kväll!

BYE


Vi bytte staaajl

Jag och E har så himla kul tillsammans! Jag älskar när människor vågar bjuda på sig själva (och jag hoppas att jag kan göra det. Iallafall ibland).

Och efter ett eller två glas vin så blir man (många iallafall) ju automatiskt roligare. Vi bestämde oss för att byta kläder och vara lite....hur säger man nudå? Inte riktigt "sig själv".


Ey yo! Känner mig riktigt kaxigt hängbralla/keps-flatig. Eller inte...
E är fin i klänning och med blomma i håret!Nääää, jag trivs bättre i klänning! :D

12 november


Hej!

Har varit ganska produktiv idag! Tränade på morgonen, tvättade på eftermiddagen och mellan det hann jag med ca 3 samtal med studievägledare och receptionist. Studievägledaren är en riktig härskarinna (om man utgår från Elaine Eksvärds teori: http://www.snackasnyggt.se/blog/. Sjukt bra böcker!) som gillar att (omedvetet eller medvetet) trycka ner andra.

Nu: Ensam mamma söker! :)

Vilken jävla soppa!

Om jag får en hjärtinfarkt snart så vet ni att det är Komvux fel.

Jag vet inte om det finns någon som orkar höra om mitt lilla missöde, men ni som ändå gör det kan ju fortsätta läsa.

Såhär var det.. I augusti förra året började jag läsa på Komvux. Jag och studievägledaren kom fram till att det var 1000 poäng som skulle läsas upp. Jag hade alltså runt 13 IG'n från gymnasietiden. De 1000 poängen delades upp på 9 kurser som jag skulle läsa under höstterminen och vårterminen.

När jag samlat ihop dessa poäng så skulle jag få högeskolebehörighet; alltså ett visst antal poäng som man måste ha för att få söka något på högkola (gäller alla kurser och program).

Sagt och gjort. Nu är jag "klar" med alla kurser på Komvux och har fått mitt slutbetyg. Jag skickade in en kopia på mina betyg till Antagning.nu (vhs) för att få tillgång att söka högskola. Jag sökte en engelska-kurs som är på 30 högskolepoäng. Den börjar i januari vecka 2. Just den här kursen är det platsgaranti på, dvs. att alla som söker och har behörighet kan läsa kursen. Det finns inget begränsat antal för hur många elever som får läsa kursen.

Istället för att få ett mejl där det stod "Välkommen till kursen!" så fick jag ett mejl där det stod att jag inte var behörig. Det fattades 50 poäng. Automatiskt tänkte jag då att jag och studievägledaren hade räknat fel när vi satte oss och bestämde vilka kurser jag skulle läsa. Jag trodde att jag var tvungen att läsa ytterliggare 50 poäng på Komvux. Jag kontaktade studievägsledaren och receptionisten som sätter ihop slutbetyget och förklarade att det fattades 50 poäng. Eftersom jag verkligen vill läsa engelskakursen som jag anmält mig till så frågade jag om det fanns någon möjlighet att läsa en kurs på 50 poäng på Komvux (på ca 3 veckor men som egentligen är på en hel termin). Det ska nog gå. På onsdag ska jag träffa studievägledaren.

Efter att min kära sambo suttit och tittat på mina betyg så upptäcker hon att Naturkunskap B (som jag läste första terminen på Komvux) inte ens finns med i slutbetyget. Naturkunskap B är på 100 poäng, så isåfall är det räddat.
Jag ringer till Komvux och säger att Naturkunskap B inte finns med i slutbetyget och att det är därför det fattas 50 poäng. Jag tänker att de kan skriva in det i mitt betyg och så är det klart. Men det går tydligen inte. För man kan inte ändra ett betyg.

Naturkunskap B läste jag på annan ort (distans) men var ändå där på några träffar. De på den skolan hade inte skickat mitt natur-betyg till rektorn eller studievägledaren. Det är alltså bara jag som har natur-betyget på ett separat papper. Och nu går inte det att sätta på mitt slutbetyg. Jag har alltså de rätta betygen för att få söka högskola. De sitter bara inte på samma papper (!!) och ingen vet om det går att ordna.

Jag anser att det är Ovanåkers Komvux (där kursen hölls) som har gjort fel och inte skickat/informerat rektorn på min skola om mitt betyg. Medan alla andra "got each others backs" och skyller på mig för att jag inte var och dubbelkollade mitt betyg hos studievägledaren innan de skrev ut mitt betyg (vilket ingen sa att jag skulle göra).

Ber om ursäkt för stavfel och hoppande mellan nu-/dåtid. Hejdå.


En till!

Här kommer ytterliggare en julklappsönskning! Plånbok från Gina Tricot, 129 kr.
Min plånbok köpte jag i Argentina 2007 och den har ramlat isär nu. Kanske dags för en ny nu! :)

Julklappar

Två grejer till har jag kommit på till min önskelista!

En stekpanna! När E och jag flyttade ihop hade vi sammanlagt 8 (!!) stekpannor. Både teflon och gjutjärn. Denna häpnadsväckande upptäckt gjorde att vi gav bort en hel del stekpannor till familj och vänner. Och nu håller våra två sista stekpannor på att ge upp. Därför önskar vi oss en ny! :)
Nummer två! Mörkgrönt nagellack med glitter/skimmer. Hahah, jag vill så gärna ha ett sånt här nagellack att jag drömde om det inatt! Dö-snyggt.


Raggsockor

Go'kväll! Idag har mamma varit så himla snäll och skjutsat oss till Willys så att vi fått storhandla :)
Apropå världens snällaste mamma så har hon stickat världens skönaste sockor! Riktigt höga är de också, så man kan dra upp dem en bra bit. Värmer både fötter och ben! :) Passar riktigt bra nu i dessa kalla tider.

Just ja! Nu har hyresvärden varit här och fixat vår balkongdörr som var otät (eller ja, han var hit och konstaterade att det fattades en list och sen skickade han hit en annan kille som fixade det). Och den killen var så himla gullig alltså! Jag stod i köket och bakade bullar när han kom hit och skulle sätta dit listen, och då behövde han öppna balkongdörren i några sekunder, men innan det frågade han försynt "Är det okej om jag öppnar här eller är det något som kommer störa jäsningen av bullarna?" Haha, så himla gullig!

En tråkig nyhet; både jag, studievägledaren, receptionisten och rektorn på Komvux har räknat fel på poängen på mitt slutbetyg. Så nu blir det ingen högskolekurs i januari! Vafan! 50 poäng fattas det för att jag över huvud taget får söka till högskola. Usch, vad tråkigt. Jag som hade nästa år "säkrat" liksom. Men nu vet jag inte vad jag ska göra. Arbetslös? Jippie. Kanske kan söka en sen kurs till komvux då för att få ihop de där 50 jävla poängen.

Annars då? Tränade igår så idag går man som Halta Lotta. Redig träningsvärk! Men det gillas.

Ha en fin söndagkväll allihopa! (själv ska jag titta på mtv kl 20 där de sänder från EMA i Belfast).

Mys

Gårdagen var supermysig! Den började med städning, diskning och bäddning (vi är jättedåliga på att bädda sängen annars). Sedan åkte E och handlade lite och kom hem med världens finaste ros med tillhörande kort. Jag har världens bästa tjej! Hon är verkligen bäst.

Vi gjorde supergod mat och myste hela kvällen med tända ljus och Idol.

Vi åt fläskfilé med instoppad salami i, gratinerad blomkålspuré, kantarellsås, bea och grönsaker! SÅ himla gott!

Den här dagen har varit väldigt seg, men början var bra. Medan E löste Melodikrysset passade jag på att träna. Efter det; dusch och frukost. Älskar när man hinner med mycket på kort tid (speciellt på morgonen)!Haha, kass bild på maten men det var såååå gott.

RSS 2.0